close

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

ID® tilbyder økologiske GOTS certificerede ID® produkter - lavet af  minimum 95% økologiske fibre.  

keyboard_arrow_down

MAKES A DIFFRENCE

The Global Organic Textile Standard er kendt som verdens førende standard indenfor tekstiler fremstillet af økologiske fibre. I april 2020 lancerede vi vores første GOTS certificerede produkter.

Gennemsigtighed er nøgleordet

GOTS påvirker ikke kun den måde vi producerer produkterne, men også hvordan bønderne som dyrker bomulden, samt forbrugernes oplevelse og anvendelse af produktet. Gennemsigtighed i de tre faser er nøgleordet for at opnå dette.  

På farmen

check
Bønderne har frihed til at vælge, hvad de ønsker at dyrke. Jorden plejes, hvilket gør det levedygtigt på lang sigt. Den økologiske bomuld dyrkes ved siden af marker, der giver farmerne mad.

check
Farlige pestisider er forbudt i den økologiske bomuldsproduktion, hvilket gør det mere sikkert for farmerne. Al brug af kemiske stoffer skal opfylde miljø- og sundhedsmæssige kriterier.

check
Brugen af energi og vand minimeres, og ved dyrkning af den økologiske bomuld udledes op til 94 % mindre drivhusgasser.  

På fabrikken

check
Alle fabrikker bliver regelmæssigt inspiceret, og certificeres i forhold til strenge sociale kriterier, hvilket betyder, at der ikke findes tvangs- og børnearbejde.   

check 
Både internt hos ID® og hos vores producenter arbejder vi kontinuerligt for at forbedre arbejdsforholdene og friheden til at vælge arbejdsgivere baseret på vores ‘Code of Conduct’.

check
 Med udgangspunkt i vores miljøpolitik opfyldes kriterierne for brug af kemikalier, energi, vand og affald, hvilket er med til at beskytte miljøet og arbejdstagerne. 

På dig

check 
​GOTS certificeringen dækker alle stadier i forsyningskæden. Gennemsigtighed gennem alle kæder er et krav, og alt skal dokumenteres og godkendes via GOTS' kontrollanter.  

check
 Allergifremkalende, kræftfremkaldende eller giftige kemirester er ikke tilladt i tøj, der er GOTS certificeret. Der stilles yderligere krav til ydeevnen af tekstilerne med parametre for farveægthed samt krymp.  

check
Stol kun på GOTS produkter med Logo + Licens nr. Dette kan verificeres i GOTS database her.  

KOM MED BAGOM GOTS

GOTS er verdens førende standard inden for tekstiler fremstillet af økologiske fibre. Men hvad ligger der egentlig bag GOTS certificeringen? Og hvorfor kan I som forbruger med god samvittighed vælge GOTS certificerede styles? Slå lyden til, og hør mere om alt dette i videoen herunder.

VORES GOTS STYLES

keyboard_arrow_up