keyboard_arrow_down

PRO Wear CARE

ID® lancerede i 2018 den første certificeret EU-Blomst PRO Wear CARE serie. Vi vil gerne bidrage til mindskelse af den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug. EU-Blomst miljømærket ser på hele produktets rejse og bidrager til at løse de miljøproblemer, der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

EU-Blomsten er det europæiske miljømærke. EU-Blomsten er din garanti for, at der er taget hensyn til miljøet under produktionen og giver sikkerhed for at fremstillingen er sket under hensyntagen til miljøet. EU-Blomsten stiller udvidede krav til råvarer, kemikalier, affaldshåndtering samt energi ressourcer for at begrænse brugen af farlige kemikalier og tungmetaller i processen. Kravene sikrer, at miljøbelastningen begrænses både under fremstillingsprocessen og i brug. Der stilles høje krav til både design, materialer og kvalitet, da produktet samtidig skal opretholde en lang levetid.

SE ALLE EU-BLOMST STYLES


BEDRE FOR MILJØET OG BEDRE FOR DIG!

Når du vælger produkter med EU-Blomsten er du med til at gøre en forskel. Der stilles høje krav til både design, materialer og kvalitet, da produktet samtidig skal opretholde lang levetid. 

BCI COTTON

Vi har valgt at anvende BCI bomuld på vores PRO Wear Care serie, hvor den rå bomuld testes for pesticider inden den videre forarbejdning. EU Blomsten kræver løbende udarbejdelse af produktionstest, dokumentation og sporbarhed i modsætning til anvendelse af traditionel økologisk bomuld. BCI sikrer dig en unik bæredygtige bomuld.

 

BCI FARMERS

BCI (Better Cotton Initiative) verdensomspændende samarbejde mellem bomuldsfarmere, virksomheder og organisationer. Formålet er at forbedre dyrkningen af bomuld ved at uddanne landmændene i en mere bæredygtig og miljømæssig tilgang. BCI arbejder i tæt samarbejde med bomuldsfarmere for at promovere rimelige arbejdsvilkår og gøre Better Cotton til en råvare tilgængelig for alle. Better Cotton er produceret af farmere, der bruger vand mere effektivt, tager hensyn til jorden, bruger få kemikalier, og hvor kvaliteten af bomuldsfibrene er vigtige.

RECYCLE POLYESTER

Vi arbejder udelukkende med recycled polyester med omtanke for miljøet og fokus på bæredygtighed. Den recycled polyester stammer fra PET flasker, som betyder, at polyesterne ikke er blandet med nyproduceret granulat. Genanvendt polyester fra PET-flasker og lignende affald reducerer behovet for jomfruolie og reducerer CO2-udledningen for at beskytte vores miljø.

 

NO THANK YOU - TO TOXIC CHEMICALS

Kemikalier har indflydelse på din sundhed samt for de mennesker, der fremstiller kemikalierne, men de har også stor betydning for vores miljø og fælles fremtid. Hvert eneste farvestof og kemikalie, som anvendes til EU Blomst produkter er godkendt af Miljømærkning Danmark. Der bliver også stillet krav til, hvordan kemikalierne nedbrydes.

 

SOCIAL RESPONSIBILITY

I produktionen af vores produkter skal vi anerkende vores ansvar som del af en tekstilindustri, der er kendt for at repræsentere risici i forhold til menneske- og arbejdstagerrettigheder og miljøet. Vi skal som virksomhed identificere og håndtere risici i alle områder af vores forretning. Vores ambition er at samarbejde med leverandører, som har samme mål som ID® Identity inden for social, miljømæssig og etisk bæredygtighed. Hos ID® arbejder vi desuden med CSR på basis af de ti principper i UN Global Compact, der støtter menneskerettigheder, miljø og antikorruption.

LOW WATER & AIR EMISSION

Mængden af udledt spildevand og luftforurening i forbindelse med produktionsprocesser måles på produktionsanlæggene, således at udledningen hele tiden kan kontrolleres og dokumenteres via prøvningsrapport.

  

 

Se
PRO Wear CARE
kollektionen

keyboard_arrow_up